Årets rikare trädgård

 I år går utmärkelsen Årets rikare trädgård till Kalmar norra koloniförening, som visar vad som händer när många inom samma område gör insatser för närnaturen. Det är  femte gången som folkbildningsprojektet Rikare trädgård delar ut utmärkelsen Årets rikare trädgård.

Motiveringen till Årets rikare trädgård 2024
“Kalmar norra koloniförening visar vad som händer när vi hjälps åt och gör insatser tillsammans.
En damm, en blommande rabatt eller ett bihotell är bra. Flera dammar, rabatter och bihotell skapar förutsättningar för en rik biologisk mångfald. Många bäckar små gör stor skillnad.”

– Det är fantastiskt roligt att vårt arbete gett en bonus och trevligt att kunna visa att även den lilla människan kan göra skillnad vad gäller miljö och mångfald. Ett socialt engagemang som utmynnat i en miljömedvetenhet i hela föreningen, säger Annika Brodin, ordförande i föreningen, när hon får reda på utmärkelsen.

Läs mer på Rikare trädgård >>