Om oss

Ett sam­arbetsorgan för ideella organisa­tioner med huvudsaklig inriktning på fritidsodling. Arbetar aktivt med att utveckla fritidsodlingen, värna om fritidsodlingens intressen och föra fram fritidsodlingens fördelar i samhällsutvecklingen. Är remissinstans i arbetet med nya lagar och regelverk och medverkar i motioner till Sveriges Riksdag. 

3

Våra medlemsföreningar

Om du är intresserad av odling hittar du garanterat inspiration och gemenskap hos någon av våra 20 medlemsföreningar. Här finns specialkunskaper i allt från grönsaksodling, frukt- och bär till krukväxter. Det finns säkert en förening, eller två som passar dig!

Odla tomater

Siffror & fakta om svensk fritidsodling

Fritidsodlarna i Sverige producerar mer frukt, hallon, vinbär och krusbär än yrkesodlarna. Totalt konsumeras 130 000 ton trädgårdsprodukter. Här hittar du fler spännande fakta

Trädgårdsmässan

Historien om FOR

Organisationen bildades år 1989 av Riksförbundet Svensk Trädgård, Koloniträd­gårdsförbundet och Sällskapet Trädgårds­amatörerna, STA. Fritidsodlarna arbetar aktivt med att utveckla fritidsodlingen, värna om fritidsodlingens intressen och föra fram fritidsodlingens fördelar i samhällsutvecklingen. Här kan du läsa mer om hur och varför FOR bildades >

Läs mer >

dahlia-1646965

Om organisationen

FOR är 20 organisationer med inriktning mot fritidsodling. Därmed är nästan alla rikstäckande ideella föreningar som huvudsakligen rekryterar fritidsodlare anslutna. Föreningarna har tillsammans över 75 000 medlemmar och det finns ingen annan organisation som på liknande sätt kan sägas företräda fritidsodlingen.