Skydda din trädgård med djur, svampar och bakterier

I podden “Om Vetenskap” #15 som sänds idag den 16 juni medverkar Ulf Nilsson i ämnet nyttodjur och biologiska växtskyddsmedel.

Hur ska du få bort skadedjuren som äter på dina jordgubbar? Jo, genom att tillsätta andra djur, så kallade nyttodjur. Med biologiska växtskyddsmedel kan du få stopp på både insekts- och svampangrepp och en annan massa sjukdomar som drabbar dina växter. Men hur går det till? Är det farligt? Och, vad finns det för biologiska bekämpningsmedel idag och vad forskas det på?

Medverkande
Professor Johan Stenberg vid SLU:s centrum för biologisk bekämpning
Ulf Nilsson, doktor i växtskyddsbiologi och trädgårdsrådgivare på Fritidsodlingens riksorganisation, FOR
Jonas Mattsson, chefredaktör för Forskning & Framsteg
Programledare: Sofie Pehrsson. 

Podden för dig som gillar vetenskap från Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Om vetenskap handlar bland annat om nästa generation effektivare och billigare solceller, om att spruta in elektronik i kroppen för att bora sjukdomar, om hur Östersjön ska bli frisk igen, om Sveriges sällsynta jordartsmetaller och omhur du skyddar din trädgård från skadedjur, med nyttodjur, Forskning & Framsteg