Med täckodling som ledstjärna

Odlarprofilerna Sara och Börje tar oss med till sina respektive odlingar. Täckodling har varit, och är, den metod som deras bägge odlingarna bygger på, ett sätt att odla i samklang med naturens och mikrolivets rytm genom att täcka bar mark med organiska material.

Med täckodling som ledstjärna, ett lördagsseminarium den 1 april kl. 14.00–15.30 med Sara Bäckmo och Börje Remstam på Nordiska Trädgårdar (30 mars–2 april 2023)

De delar med sig av sina bästa täckodlingstips samt svarar på frågor och signerar sina böcker. Böcker lottas också ut.

Som medlem i en FOR-förening betalar du endast 100 kr (ord. pris 145 kr). Köp din biljett på tradgardsmassan.se. Den kod du ska uppge får du i din medlemstidning eller ditt medlemsmejl. Även inträde till mässan måste lösas.

Varmt välkomna!

Sammantaget har odlarprofilerna Sara Bäckmo och Börje Remstam odlat i närmare 60 år i sina trädgårdar. Täckodling har varit, och är, den metod som bägge odlingarna bygger på, ett sätt att odla i samklang med naturens och mikrolivets rytm genom att täcka bar mark med organiska material. Livet i jorden är centralt och masken den bästa trädgårdskompisen.

Det är Börje som har inspirerat Sara och här berättar och samtalar de tillsammans. De tar oss med till sina respektive odlingar och delar med sig av sina bästa täckodlingstips samt svarar på våra frågor. De föreläser i ca 1,5 timme och signerar sina böcker efter föredraget.

Sara har dedikerat sin bok Hållbar odling i Skillnadens trädgård till Börje och den och Börjes bok Min dröm om lustgården lottas ut bland åhörarna.

Seminariet är ett samarrangemang mellan FOR, Fritidsodlingens Riksorganisation, FOBO, Förbundet Organisk-Biologisk Odling och Nordiska Trädgårdar. Varmt välkomna!

Biljetterna kostar 145 kr och köps via nordiskatradgardar.se. Alla som är medlemmar i en FOR-förening får rabatt och betalar 100 kr för seminariet. Även biljett till mässan måste lösas.