Fler än 4200 unika trädgårdar att besöka

En av Tusen trädgårdar

Sommarens stora trädgårdsfest står för dörren. Den 3 juli öppnar 4200 trädgårdar upp sina grindar runt om i Sverige.

Tusen Trädgårdar arrangeras vartannat år och alla som vill får då tillfälle att visa upp sina trädgårdar, odlingar, planteringar och trädgårdsprojekt. Trädgårdsintresserade får tillfälle att träffas, utbyta erfarenheter och inspirera varandra. Förutom privata trädgårdar visas också stadsparker, kyrkogårdar, plantskolor och kolonilotter.

Ni hittar dem alla på www.svensktradgard.se/besokstradgardar. Klicka i Tusen Trädgårdar 2022 för hela listan.

Anna-Karin Fallheden som är projektledare för Tusen Trädgårdar och kommunikatör hos Riksförbundet Svensk Trädgård säger;

– Det är i mötet mellan människor i en trädgård som det händer något speciellt. Vi utbyter kunskap och lär oss av varandra. Vi får näring och växer. Många tidigare medverkande vittnar om en dag som inspirerat dem för lång tid framöver. Det är precis vad vi vill att detta skall vara. En dag som bara växer, med fler och fler deltagare för varje år. En dag fylld med unika trädgårdar, kunskap och inspiration för alla!

Så här säger Gunnel Carlson, trädgårdsjournalist och en av initiativtagarna.

– Att njuta, det är ingen synd. Tvärtom. Att få lov att njuta av sin egen eller någon annans trädgård det är tvärtom verkligen en gåva. Söndagen den 3 juli mellan kl 10 och 17 ska vi njuta maximalt. Tusen Trädgårdar är en dag då vi är många som ska gå runt med avslappnade axlar och öppna ögon och bara ta in trädgård. Hela dagen. Det ser jag fram emot!

En av Tusen trädgårdar

Tusen Trädgårdar
Tusen Trädgårdar är ett arrangemang under en dag som går av stapeln söndagen vecka 26 kl.10-17 vartannat år tillsammans med engagerade trädgårdsentusiaster i hela landet.

Alla som vill anmäler sin trädgård som öppen för visning. Via länken www.svensktradgard.se/besokstradgardar kan du se vilka trädgårdar som visas upp i år och välja vilka eller vilken du vill besöka. Kryssa i Tusen Trädgårdar 2022 så får du hela listan. Mer information på www.svensktradgard.se/tusen

Samarbetspartners
Tusen Trädgårdar arrangeras av huvudarrangörerna Riksförbundet Svensk TrädgårdStudiefrämjandet och trädgårdsjournalist Gunnel Carlson, tillsammans med samarbetspartners och sponsorer som Sällskapet TrädgårdsamatörernaFritidsodlingens Riksorganisation (FOR), Rikare trädgård och Impecta Fröhandel.