Årets konferens

I helgen har Fritidsodlingens Riksorganisation genomfört sin årliga konferens med många spännande och berikande punkter på programmet.

Trädgårdsmässan, Nordiska Trädgårdar, var en viktig punkt på dagordningen med många och noggranna förberedelser. Vi satsar helhjärtat på att genomföra mässan på plats i Älvsjö och förbereder våra montrar på Rådgivningsgatan. Vi utbytte många kul idéer för aktiviteter  och ser fram emot att träffa alla besökare.

Kommunikationen via hemsidan och våra facebooksidor diskuterades, Ulf Nilsson berättade om de projekt som pågår, Rikare Trädgård och Invasiva främmande växter för att nämna några och Ulrica Otterling berättade om det omfattande lobbying-arbete som pågår med många möten med departement och ministrar.

Vi lyssnade på Svenska Pomologiska sällskapet, fick veta mer om hur klopyralid och andra pyralider påverkar vår växtlighet och diskuterade hur vår föreningar kan växa och locka fler medlemmar.

Sist men inte minst plockade vi fram några av de frågor som föreningarna oftast får från sina medlemmar. De vanligaste frågorna ska naturligtvis finnas i vår databas med frågor&svar och vara sökbara, med korrekta och utförliga svar.

En mycket givande helg som bara kunde blivit bättre om alla hade varit med på plats.