Att anlägga en äng eller en vildvuxen trädgård

Emil V. Nilsson från Svenska Botaniska föreningen berätta om hur du anlägger en äng och Ronny Fritsche, vinnare av Årets rikare trädgård 2021, berättar om sin trädgård och vilka reaktioner han mötts av.

Torsdag 9 december klockan 19.00 är det dags för ett nytt webbinarium hos Rikare trädgård.

Emil Nilsson från Svenska Botaniska föreningen berättar om några olika sätt man kan anlägga en äng i sin trädgård. Vad man ska tänka på innan man sätter igång och hur och när man ska sköta den. Det blir ett inspirerande föredrag som visar hur du enkelt kan skapa en spännande och artrik yta i din trädgård.
 
Ronny Fritsches har tilldelats utmärkelsen Årets rikare trädgård 2021 för sin radhustomt på Hisingen i Göteborg som visar hur mycket det går att göra även på en liten yta och utan att vara expert. Den livfulla lilla trädgården är också ett tydligt exempel på hur snabbt naturen svarar på insatser som görs för ökad biologisk mångfald.

Ronny Fritsches och Emil V. Nilssons föredrag kan du se torsdag 9 december klockan 19.00 direktlänk och länk till Facebook-event.

Det är ett onlineevenemang av Rikare trädgård och Studiefrämjandet kring temat biologisk mångfald i trädgården. Rikare trädgård är ett samarbete mellan naturorganisationer och odlingsföreningar med målet att visa hur enkelt och viktigt det är att skapa en rikare trädgård och att samla all denna information på samma plats.