Från frö till blomma

Fråga: Jag skulle vilja veta hur hela processen från frö till blomma går till. Kan ni hjälpa mig eller tipsa om var jag kan söka hjälp? Kan ni även tipsa om var man kan få tag på bilder av hur olika växter och träd ser ut under tiden de växer (t.ex. syrénträd och viktoriaplommonträd)?

Svar: En bok som beskriver detta bra är Botanik från grunden av Irene Andersson och Lena Widell, Natur & Kultur. Den har några år på nacken och finns inte kvar på förlaget så det säkraste är nog att söka på bibliotek eller antikvariat.

Annars kan du säkert få tips genom att vända dig till någon botanisk trädgård eller botanisk institution på universitet. Det gäller även för bilder om du inte kan hitta det på nätet.

Solveig Sidblad, Koloniträdgården nr 3 2004

Fritidsodlarna (FOR) förespråkar och sprider kunskap om hållbar odling och arbetar för minskad användning av växtskyddsmedel. I Sverige finns 2,5 miljoner trädgårdar och mer än 50 000 kolonilotter. 2014 omsatte fritidsodlingen 15 miljarder och totalt motsvarar trädgårdarna en yta lika stor som hela Blekinge.

Frågor och svar inom samma kategori

Andra frågor och svar