Beredskapsodling i Svd

Intresset för odling som krisberedskap ökar

Intresset för att odla ätbart ökar i Sverige, enligt en studie som Fritidsodlingens riksorganisation gjort. Nu tas initiativ för att hemodling ska ses som en resurs vid kriser, skriver Svenska dagbladet idag 3 juni

Hälften av Sveriges vuxna befolkning är intresserade av trädgård och odling. Det visar en ny studie som Fritids­odlingens riks­organisation, FOR, låtit Novus göra.

– Jag har varit lite tveksam till medie­rapportering om ett ökat trädgårds­intresse, eftersom det har varit stort länge. Men här ser vi faktiskt en ökning jämfört med tidigare studier. Det som sticker ut är intresset för nytto­växter, säger Lise-Lotte Björkman, trädgårds­rådgivare vid Riksförbundet svensk trädgård och den som samman­ställer statistiken för FOR:s räkning >>

3 juni 2024

Lättodlade grödor som ger energi

Mat behöver vi – även i kristid. Här är tips på grönsaker för beredskapsodling. De flesta går att lagra även utan en jordkällare. En gröda är lite knepigare att odla, men ger mycket vitaminer och kan skördas långt in på vintern >>

1 juni 2024

Det ger trygghet att veta hur man odlar

Ragna Karlén Stavegrens odlingar i pallkrage gick inget vidare. När Trosa kommun erbjöd en kurs i beredskapsodling anmälde hon sig direkt och fick lära sig vad som krävs för att lyckas. ”Det är en trygghet att kunna” >>