Årets Rikare Trädgård

Utmärkelsen Årets rikare trädgård 2021 går till Ronny Fritsches radhustomt på Hisingen i Göteborg, som visar hur mycket det går att göra även på en liten yta, utan att vara expert. Den livfulla lilla trädgården är ett tydligt exempel på hur snabbt naturen svarar på insatser som görs för ökad biologisk mångfald.

Ronny Fritsche har sedan vintern 2018/2019 omvandlat sin lilla radhustomt till en yta som sjuder av liv. Det surrar och fladdrar överallt bland grönsaks- och bärodlingarna och i gräsmattan där vitklövern tillåts gå i blom. Tillsammans med sin fyraåriga son Ossian utforskar han trädgården, skördar ätbart och förundras över allt det liv som anlänt sedan han började göra insatser.

– Uppskattningen för min trädgård betyder mycket och ger mig massor av energi för framtiden, säger årets vinnare Ronny Fritsche.

Motiveringen till Årets rikare trädgård 2021
“Alltför många radhus- och villaträdgårdar består bara av en ständigt kortklippt gräsmatta. Årets rikare trädgård 2021 visar att det finns alternativ och att det inte behövs expertkunskap för att gynna naturen. På 2,5 år har Ronny Fritsche på Hisingen i Göteborg skapat en oas för fjärilar, bin och nyckelpigor och den lilla radhustomten vimlar av liv. Landets alla radhuskvarter skulle må bra av att ha Ronny Fritsches inställning till grönytor. “

Läs mer >>