Trädgårdsglädje – en podd

I den här podden pratar vi om trädgård och glädje, blommor, grönsaker, gödsel, jord, design, årstider, livsmedelsberedskap, fröodling, skogsträdgård, trädgårdskonst, och täckodling och kanske lite till.

Du kommer du få höra Sveriges största trädgårdsinspiratörer, odlare, folkbildare, trädgårdsmästare, författare, omställare och planetskötare. Du kommer också att få bekanta dig med FORs 19 medlemsorganisationer. 

Trädgårdsglädje är en podd från FOR, Fritidsodlingens Riksorganisation med Mikael S Andersson och Marek Rolenec. Mikael sitter i styrelsen för FOR och är ordförande i SOS, Svenska Orkidésällskapet. Marek sitter också i  styrelsen för FOR samt i styrelsen för FOBO, Förbundet Organisk-Biologisk Odling, och är odlare och självhushållare.  

Har du några frågor? Maila till podden podd@for.se 

Vi människor behöver en fristad och oas som fyller oss med glädje, färg, dofter, nyttigheter och smaker. En trädgård, liten eller stor som skapar skönhet, biologisk mångfald, matberedskap och folkhälsa.

Premiärpodden (8 mars) handlar om att det är dags för försådd med värme och ljus, såjord och lite om matberedskap, hur kan jag använda min trädgård för att odla mer mat. Att det behövs kunskap, som många inte har idag, inte på samma sätt som vi hade förr, då man exempelvis odlade mat i skolan. Men också om sticklingar och vad som kan hända när strömmen går.

Inger Ekrem, ordförande i FOR gästar podden och berättar mer om vad FOR gör och hur man kan påverka fritidsodlingen i Sverige.

I det andra avsnittet (29 mars) möter vi Hanna Wendelbo som är formgivare med stor passion för blommor. Hanna är mönsterdesigner, målar vackra akvareller, ritar paradrabatterna på Norrvikens trädgårdar utanför Båstad och mycket annat. Vi samtalar om färg, form, doft, jord och gödsel. Hanna ger sina bästa tips på bra kompositioner för nybörjare.