Spindlar & hacks i trädgården

Kajsa Mellbrand berättar om spindlarna i trädgården – hur de lever och varför de bör intressera dig.

Filip Johansson ger oss sina bästa smarta tips på hur man skapar biologisk mångfald genom att återanvända prylar.

Onsdagen den 24 november 2021 kan du boka in kl 18:00–19:30 i kalendern. Då får du träffa en spindelexpert och en som vet allt om trädgårdshacks.

Det är ett onlineevenemang av Rikare trädgård och Studiefrämjandet kring temat biologisk mångfald i trädgården.

Filip Johansson är IT-entreprenören som lämnade stadslivet för landet och har dykt djupt in i odling och biologisk mångfald. Han har skapat mobilappen gardenr och tillhörande instagramkonto där det dagligen delas små korta hacks i videoformat för att göra trädgårdslivet enklare, roligare och mer hållbart. Filip är ständigt på jakt efter nya uppfinningar och brinner för att hjälpa trädgårdsägare – ny som erfaren.

Ikväll kommer han att presentera trädgårdshacks för biologisk mångfald, 10 enkla åtgärder man kan fixa av sånt man har hemma.
Instagramkontot gardenr >

Kajsa Mellbrand är biolog med ett stort intresse för spindlar och har doktorsexamen i spindlars ekologi. Kajsa startade och administrerar Facebookgruppen Spindelnätet, en diskussionsgrupp om svensk spindeldjursfauna med över 4 000 medlemmar. För sitt arbete med kunskapsspridning via Spindelnätet mottog Kajsa 2017 ArtDatabankens naturvårdspris. Kajsa berättar om alla fördelar med att ha spindlar i trädgården.
Facebook gruppen Spindelnätet >

Rikare trädgård är ett samarbete mellan naturorganisationer och odlingsföreningar med målet att visa hur enkelt och viktigt det är att skapa en rikare trädgård och att samla all denna information på samma plats.

Föreläsningen sker i Teams och är gratis. Länk hittar du på Studiefrämjandets facebooksida >>