Lärobok

Invasiva främmande växter – och hur den biologiska mångfalden påverkas är ett läromedel om de invasiva främmande växterna anpassad för gymnasie- och vuxenskolan med inriktning park och trädgård. Med ett enkelt språk, tydlig struktur och fantastiska illustrationer görs läran om de invasiva främmande växterna både lockande och inspirerande. Boken lämpar sig även för yrkesverksamma inom trädgård och anläggning.

Lärarhandledning

Vi är glada för att du vill använda vårt skolmaterial om invasiva främmande växter. Vår förhoppning är att materialet bidrar till att fler unga lär sig mer om den biologiska mångfalden och hur vissa växtarter kan påverka den enskilde människan och vårt samhälle negativt. 

Läs mer >

Övningsuppgifter

Här hittar du ett antal aktiviteter som kan användas i skolan eller av föreningar för att lära ungdomar mer om hur de invasiva främmande växterna påverkar samhället och den biologiska mångfalden. Steg för steg beskrivs de olika uppgifterna och hur man kan arbeta vidare med de invasiva främmande växterna på ett roligt, motiverande och relevant sätt. 

Kunskapstest

Är du en mästare på invasiva främmande växter? Här kan du testa dina kunskaper i ett test som tar bara några minuter. Lycka till!

Yrkeswebbinar

FOR arbetar aktivt för att öka kunskapen om de invasiva främmande växterna även för dig som arbetar inom trädgårdssektorn. Vi anordnar yrkesseminarium om invasiva främmande växter, med inbjudna gästföreläsare, för att hela tiden kunna erbjuda den senaste forskningen.  
 

Studiecirkel

Tillsammans med Studiefrämjandet har vi tagit fram en studieplan för dig som vill lära dig mer om de invasiva främmande växterna i en studiecirkel.

 Läs mer >