Nordiska trädgårdar

Nordens största trädgårdsmässa, den perfekta platsen för alla trädgårds-, växt- och odlingsentusiaster!

Här kan du träffa utställare, rådgivare och profiler inom trädgårdsvärlden och inspireras av utställningar, seminarier och aktiviteter där du som besökare får lära dig av experter. Här kan du under fyra dagar handla allt till trädgården, balkongen, kolonilotten, odlingen och utemiljön samt få med dig massor av ny kunskap och idéer för hem och trädgård.

Länk till Nordiska trädgårdars hemsida; nästa mässa 21 – 24 mars 2024 >>

NT_puff

Ett stort TACK till alla utställare och alla besökare för en fantastiskt fin trädgårdsmässa 2023. Våra yrkesseminarier drog 300 deltagare, barnslingan fullföljdes av 400 barn och 600 sticklingar bytte ägare under söndagen. 700 lyssnade till Börje och Saras seminarium om täckodling och många, många fler tog del av alla kunskapsföredrag på Kunskapsscenen och på FOR-torget för att inte tala om alla trädgårdsråd som getts i alla montrar.

FOR är samarbetspartner med Nordiska Trädgårdar och Stockholmsmässan. Vi arrangerar trädgårdsmässans Yrkesseminarier och föredragsserien på Kunskapsscenen samt den traditionella Rådgivningsgatan – samlingspunkt för alla vetgiriga mässbesökare och fritidsodlare. På FOR-torget, mitt på Rådgivningsgatan, kan man lyssna och se trädgård i praktiken. Under helgen finns den gemensamma Barnslingan för alla vetgiriga barn på Rådgivningsgatan. 2023 ordnas även ett Lördagsseminarium om täckodling och söndagen är Sticklingbytardag!

FOR på Nordiska trädgårdar 30 mars-2 april 2023

Här kan du under fyra dagar handla allt till trädgården, balkongen, kolonilotten, odlingen och utemiljön samt få med dig massor av ny kunskap och idéer för hem och trädgård.

Vad händer i FOR-montern? Samlad information om mässdagarna i FOR-montern >>

Öppettider; torsdag-söndag kl. 09.00-18.00

Rådgivningsgatan >>

FritidsOdlingens Riksorganisation (FOR) driver varje år den uppskattade rådgivningsgatan, där du kan ställa frågor om allt som rör fritidsodling till föreningens nationella rådgivare, medlemsorganisationer och ett antal andra kunniga utställare. Fritidsodlarnas medlemsföreningar och systerorganisationer finns också på plats med egna montrar. Totalt  är det 33 föreningar och organisationer som ställer ut på Rådgivningsgatan. 

Kunskapsscenen >>

Trädgårdskunniga delar med sig av sina specialämnen och erfarenheter. FOR presenterar hela 64 föredrag på Kunskapsscenen under mässans fyra dagar.

FOR-torget >>

FOR-torget ligger mitt på Rådgivningsgatan på trädgårdsmässan och där kan du lyssna till kunniga rådgivare om trädgård i praktiken nära publiken.

Barnslingan >>

Spännande uppgifter att göra under lördag och söndag. Barnslingan börjar och slutar hos FOR i monter A03:25. Här hämtar ni er karta och trädgårdsäventyret kan börja.

Sticklingbytardagen >>

Ta med dig 1–3 rotade sticklingsodlingar till Trädgårdsmässan söndag 3 april. Inlämning av sticklingar görs på entrétorget klockan 09.00-12.00. Klockan 13.00 börjar utlottningen av sticklingarna. 

Biljetter till Trädgårdsmässan köper du online, använd din rabattkod som medlem för lägre pris på entrébiljetten >>

Alla medlemmar i FORs medlemsföreningarna har 65 kronor i medlemsrabatt på entrébiljetten. Kod får du i din medlemstidning/nyhetsbrev. Är du inte medlem så kan du bli det här >>

Obs! Biljetter kan endast köpas online

FORs mässprojektledare är Lise-Lotte Björkman, lise-lotte.bjorkman@for.se, 070-293 30 85