Nordiska trädgårdar

Nordens största trädgårdsmässa, den perfekta platsen för alla trädgårds-, växt- och odlingsentusiaster!

Här kan du träffa utställare, rådgivare och profiler inom trädgårdsvärlden och inspireras av utställningar, seminarier och aktiviteter där du som besökare får lära dig av experter. Här kan du under fyra dagar handla allt till trädgården, balkongen, kolonilotten, odlingen och utemiljön samt få med dig massor av ny kunskap och idéer för hem och trädgård.

Länk till Nordiska trädgårdars hemsida och mässan 21 – 24 mars 2024 >>

NT_puff

FOR är samarbetspartner med Nordiska Trädgårdar och Stockholmsmässan. Vi arrangerar trädgårdsmässans Yrkesseminarier och föredragsserien på Kunskapsscenen samt den traditionella Rådgivningsgatan – samlingspunkt för alla vetgiriga mässbesökare och fritidsodlare. På FOR-torget, mitt på Rådgivningsgatan, kan man lyssna och se trädgård i praktiken. Under helgen finns den gemensamma Barnslingan för alla vetgiriga barn på Rådgivningsgatan. 2024 ordnas även ett Lördagsseminarium om Trädgårdar genom årstider och ett förändrat klimat och söndagen är Sticklingbytardag!

FOR på Nordiska trädgårdar 21 mars-24 mars 2024

Här kan du under fyra dagar handla allt till trädgården, balkongen, kolonilotten, odlingen och utemiljön samt få med dig massor av ny kunskap och idéer för hem och trädgård.

Öppettider; torsdag-söndag kl. 09.00-18.00

Rådgivningsgatan >>

Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR) driver varje år den uppskattade rådgivningsgatan, där du kan ställa frågor om allt som rör fritidsodling till föreningens nationella rådgivare, medlemsorganisationer och ett antal andra kunniga utställare. Fritidsodlarnas medlemsföreningar och systerorganisationer finns också på plats med egna montrar. Totalt  är det 32 föreningar och organisationer som ställer ut på Rådgivningsgatan. 

Kunskapsscenen >>

Trädgårdskunniga delar med sig av sina specialämnen och erfarenheter. FOR presenterar uppemot 70 föredrag på Kunskapsscenen under mässans fyra dagar. Trädgårdskunskap för alla!

Lördagsseminarie >>

Den internationellt välkände landskapsarkitekten Ulf Nordfjell har skapat många fantastiska trädgårdar och parker i flera olika länder. Hans fokus är inte bara skönheten utan också hur de trädgårdar han ritar påverkas såväl av ett klimat i förändring som årstidernas växlingar

FOR-torget >>

FOR-torget ligger mitt på Rådgivningsgatan på trädgårdsmässan och där kan du lyssna till kunniga rådgivare om trädgård i praktiken nära publiken och tillhörande rådgivning.

Barnslingan

Spännande uppgifter att göra under lördag och söndag. Barnslingan börjar och slutar hos FOR i monter C02:15. Här hämtar ni er karta och trädgårdsäventyret kan börja.

Sticklingbytardagen

Ta med dig 1–3 rotade sticklingsodlingar till Trädgårdsmässan söndag 24 mars. Inlämning av sticklingar görs på entrétorget klockan 09.00-12.00. Klockan 13.00 börjar utlottningen av sticklingarna. Informationen kan ändras!

Biljetter till Trädgårdsmässan köper du online, använd din rabattkod som medlem för lägre pris på entrébiljetten >>

Alla medlemmar i FORs medlemsföreningarna har 65 kronor i medlemsrabatt på entrébiljetten och till lördagsseminariet. Kod får du i din medlemstidning/nyhetsbrev. Är du inte medlem så kan du bli det här >>

Obs! Biljetter kan endast köpas online

 
FORs mässprojektledare är Lise-Lotte Björkman, lise-lotte.bjorkman@for.se, 070-293 30 85