Odla din egen mat

Tillgång till mat i kris, att odla sin egen mat.

Att odla egen mat i kris- och krigssituationer stärker inte bara vår beredskap, utan bygger också starka, resilienta samhällen. För att maximera vår självförsörjningsförmåga är det viktigt att inte bara odla mat, utan också veta hur man förvarar den. Konservering, torkning och inläggning är viktiga tekniker för att förlänga hållbarheten på våra grödor.

Kunskap om odling, gödsel, tillgång till utsäde, och hur man tar hand om sin skörd är viktigt. Vi blir starkare och tryggare genom kunskap, delade resurser och en gemenskap där alla inkluderas. Läs mer på vår rådgivning om livsmedelsberedskap eller ställ din egen fråga.

Odla tillsammans skriver MSB och fortsätter; Många människor har redan goda kunskaper i odling och hur man tar hand om sin skörd. Vi blir starkare och tryggare genom gemenskap och att odla passar bra att göra tillsammans. Att vara utomhus och samtala kan kännas bra i oroligare tider. Inkludera även den som inte alltid har lätt att komma ut.

Lokala trädgårdsföreningar har både kunskap och utsäde/frön. Ta kontakt eller bli medlem. Här finns alla våra medlemsföreningar >>

Du kan också läsa mer på MSB >>

En av våra medlemsföreningar Svensk Trädgård har skapat en informativ sida om att odla sin egen mat.