Nyheter

Följ med bland de senaste nyheterna inom fritidsodling. Här får du veta mycket om allt från växtskyddsmedel och pyralider, invasiva främmande arter, senaste nytt om biologisk mångfald och mycket mer …

Läs tidigare nyhetsbrev >>

Växtskyddsmedel

Rester av bekämpningsmedel har upptäckts i flera ekologiska växtnäringar

”Upplevde att skadorna uppkom strax efter att jag började använda växtnäringen.” Redan i våras larmade svenska fritidsodlare om plantor som fått konstiga skador efter att ha vattnats med flytande ekologisk växtnäring. Våra analyser bekräftar nu att bekämpningsmedelsrester finns i flera av de produkter som fritidsodlare använt.

Läs mer »
Efterlysning

Har du fått fröpåsar från Kina som du inte beställt?

Under sommaren har det rapporterats om tusentals fritidsodlare i USA och delar av Europa som fått fröpåsar med posten som de inte beställt. Det rör sig troligen om en sorts marknadsföringsbedrägeri där företaget skickar ut en billig vara för att därefter kunna rapportera in fler kunder än de egentligen har.

Läs mer »
Invasiva främmande arter

Webbseminarium: Så bekämpar du parkslide

Under november 2020 arrangerade Fritidsodlingens Riksorganisation en unik webbinarserie med Dr Dan Jones från England för yrkesfolk. Mer än 100 personer deltog och fick nya kunskaper när det gäller parkslide.

Läs mer »